TIPS/TOOLS

De sollicitatiebrief of motivatie

Naast een CV wordt vaak gebruik gemaakt een sollicitatiebrief of motivatie(brief). De eerste wordt meestal ingezet bij een rechtstreeks reageren op een vacature, het twee wordt vaak gevraagd bij het online inschrijven bij uitzendbureau of vacaturesite. Hieronder staan enkele tips voor een goede sollicitatiebrief en motivatie.
Het CV

Het CV

CV is een afkorting van Curriculum vitae. Dit is latijn voor ‘levensloop’. Als u gaat solliciteren is het CV misschien wel het belangrijkste document, waar veel recruiters het eerst naar kijken. Het is zogezegd uw visitekaartje. Schrijft u uw digitaal in bij een uitzendbureau of een vacaturesite, dan is uw CV vaak het enige document dat de recruiter of intercedent van u te zien krijgt. Het is dus heel belangrijk dat uw CV een duidelijke en goede indruk geeft van uw persoonskenmerken, uw kennis en kunde, ervaring en vaardigheden.

Opbouw CV

Begin uw CV met uw persoonlijke gegevens: (roep)naam, achternaam, adresgegevens , geboortedatum, nationaliteit, e-mail, telefoonnummer, rijbewijzen, wel of niet de beschikking over eigen vervoer, hoeveel uur beschikbaar, wel/niet ploegendienst en eventueel een link naar uw professionele sociale media profielen zoals LinkedIn. Zorg voor een ‘net’ e-mailadres. Dus geen; tantevla@.... , gizmo@.........., ikbenhappy@.. Of dergelijke. Ook liever geen e-mailadressen als; famjansen@.. Of henk&ingrid@.... Het bedrijf of uitzendbureau wil zaken doen met u niet met uw familie.

Wat zet u er NIET in? Burgerservicenummer, bankrekeningnummer en nummers van uw ID-kaart of paspoort. Deze gegevens zijn pas van belang op het moment dat u in dienst treedt. Dit zijn tevens de gegevens waarmee identiteitsfraude gepleegd kan worden. Wees hier dus heel voorzichtig mee!

Na uw persoonsgegevens zijn werkgevers vooral geïnteresseerd in uw werkervaring en opleidingen.

Werkt u al wat langer en heeft u behoorlijk wat ervaring? Begin uw CV dan met werkervaringen. Bij voorkeur in omgekeerde chronologie (laatste werkgever bovenaan). Geef aan van wanneer tot wanneer u hier gewerkt heeft, in welke functie en benoem uw kerntaken en eventuele verantwoordelijkheden. U kunt hierbij ook aangeven welke taken je het meeste plezier geven/gaven of waar u het meest succesvol in bent geweest. Heeft u over een langere periode meerdere tijdelijk contracten gehad met ongeveer dezelfde functies/werkzaamheden, benoem deze dan onder een kopje. (Voorbeeld: 2004-2010 voor meerdere opdrachtgevers gewerkt als logistiekmedewerker/heftruckchauffeur. )

Onder uw werkervaring benoemt u de opleidingen en cursussen die u hebt gevolgd. U begint hierbij met opleidingen (middelbare school, HBO e.d.) en zet hieronder de (bedrijfs)cursussen die u heeft gedaan. Benoem bij elke opleiding en/of cursus of u een diploma of certificaat hebt gehaald. Werkt u nog niet zo lang of bent u net afgestudeerd? Bouw dan uw CV op door te beginnen met je (afgeronde) opleidingen. Hieronder benoemt u dan uw eventuele werkervaring, stage en/of vakantiewerk.

Zoals gezegd is uw CV uw visitekaartje. Het is de eerste indruk en soms zelfs de enige indruk. Zorg dus dat dit goed is! Meestal krijgt u geen tweede kans. Typ-, spel- en grammatica-fouten zijn onacceptabel! Het is voor de meeste recruiters een reden om uw CV niet verder in overweging te nemen. Gebruik de spellingscontrole van uw pc en vraag minimaal twee personen om uw CV kritisch te lezen.

Sollicitatiebrief/motivatie

Naast een CV wordt vaak gebruik gemaakt een sollicitatiebrief of motivatie(brief). De eerste wordt meestal ingezet bij een rechtstreeks reageren op een vacature, het twee wordt vaak gevraagd bij het online inschrijven bij uitzendbureau of vacaturesite. Hieronder staan enkele tips voor een goede sollicitatiebrief en motivatie.

De sollicitatiebrief

Was nog niet zolang geleden de sollicitatiebrief aan strakke regels gebonden, tegenwoordig is opvallen een van de belangrijkste criteria. Toch blijft het wel handig om bepaalde richtlijnen te volgen om te komen tot een goed brief.

Opbouw

Omdat recruiters vaak veel brieven in korte tijd moeten lezen is het handig als zij de benodigde informatie snel uit een brief kunnen halen. De brief moet dan ook vooral niet te lang zijn. Meestal wordt een brief van één A-4 als maximaal gezien. Een logische opbouw leest prettig en zal dan ook meer aandacht krijgen dan een warrig verhaal. Begin de brief met een korte introductie van uzelf en de reden van uw sollicitatie. Dan volgt een summiere beschrijving van uw functie en taken – voor zover relevant voor de vacature- bij uw huidige of laatste werkgever. Vervolg de brief met een korte beschrijving waarom u specifiek geïnteresseerd bent in deze vacature bij dit bedrijf en sluit af met aan te geven dat u bereid bent uw brief en CV persoonlijk toe te lichten. Bovenaan de brief zet u het de adresgegevens. Beginnend van buiten naar binnen. Voorbeeld; Naam bedrijf T.a.v.: Naam (functie) adres PC en woonplaats Hieronder een aantal witregels. Dan uw woonplaats (denk aan hoofdletter!) en datum. Direct daaronder ‘onderwerp: sollicitatie functienaam’. Dan weer een of twee witregels en dan de aanhef (Geachte heer…..). Denk er aan dat bij in de aanhef géén voorletters worden genoemd en dat een eventueel eerste voorvoegsel met een hoofdletter wordt geschreven. (dus niet: Geachte mevrouw J. van …. Maar geachte mevrouw Van … of geachte heer Van der …..)

Tips

  1. Als in de vacaturetekst geen naam genoemd wordt aan wie u de brief kunt richten, altijd even bellen om navraag te doen. Dit heeft een aantal voordelen, zo is uw naam al bekend voor uw brief is ontvangen, uw brief komt zorgvuldiger over dan de brieven van degene die dit hebben nagelaten en u laat zien de nodige moeite te willen doen voor de sollicitatie.
  2. Lees de vacature zorgvuldig en verwerk een aantal (vak)termen uit de vacature in de brief. Bekijk ook de website van het bedrijf en laat in de brief zien dat u er echt werk van heeft gemaakt.
  3. Probeer een zo origineel mogelijke openingszin te bedenken en probeer vooral de klassieke ‘middels deze brief solliciteer ik………….’ te vermijden. Hetzelfde geldt voor de afsluitende zin. Dus geen ‘In afwachting van uw reactie….’.
  4. Kijk ook een op internet naar voorbeelden van sollicitatiebrieven. Pas op! Neem niet klakkeloos een voorbeeldbrief over. Recruiters doorzien dit gelijk. Schrijf uw éigen brief.
  5. Vermijd afkortingen.
  6. Een zin beginnen met ‘Ik’ is niet (meer) onacceptabel, maar een veelvuldig gebruik van dit persoonlijke voornaamwoord kan worden vertaald als een (te grote) eigendunk en komt niet sympathiek over. Ook een sollicitatiebrief is uw visitekaartje. Zorg ervoor dat er géén typ-, spel- en grammatica-fouten in staan. Laat uw brief door minimaal twee personen kritisch lezen.

De motivatie(brief)

Indien u solliciteert via het internet, wordt er vaak gewerkt met een voor gestructureerd invulformulier. Er wordt u gevraagd –naast het invullen van enkele personalia- om uw CV en uw motivatie te uploaden. Gaat het hierbij om een gerichte sollicitatie op een specifieke vacature, dan gelden voor de motivatie dezelfde spelregels als voor een sollicitatiebrief. Het enige wat u achterwege kunt laten is de adressering bovenaan de brief. U begint in dit geval uw brief dus met uw woonplaats en datum.

Is de motivatie bedoeld als bijlage bij een algemene inschrijving via het internet bij een uitzendbureau of vacaturesite, dan hoeft de motivatie niet in briefvorm te worden geschreven. Het hóeft niet, maar mág wel! U kunt echter ook volstaan met een korte persoonsomschrijving. U benoemt hierin een samenvatting van uw sterke kanten, uw opvallendste vaardigheden en eventuele specialistische kennis en/of ervaringen. Hou het kort, de motivatie dient aanvullend te zijn op de CV en niet een herhaling hiervan.

Sollicitatiegesprek
BLANK?